Vegetariškai Įdaryti portobello grybai

Įdaryti portobello grybai – lengvai iškepami tiek griliuje, tiek orkaitėje! Įdarų įvairovė nesibaigianti, o šiandien dalinuosi jau pamėgta vegetariška versija su raudonom pupelėm, daržovėm ir, žinoma, sūriu.

Įdaryti 8 vnt. Portobelų reikės:
2 smulkiai tarkuotų morkų;
Smulkinto svogūno;
Tarkuotos česnako skiltelės;
Skardinės nusausintų pupelių;
Apie 50 g tarkuoto kietojo sūrio;
Apie 50 g tarkuoto mocarela sūrio;
Druskos, pipirų, saldžiosios paprikos, kitų mėgstamų prieskonių;
4 šaukštų pomidorų pastos;
Alyvuogių aliejaus.

Grybus nuplauname, nusausiname, pašaliname kotelius, šiek tiek išskobiame vidų. Galima grybus šiek tiek aplupti. Juos įtriname aliejumi, padruskiname ir papipiriname iš abiejų pusių. Sudedame į skardą padengtą kepimo popieriumi.
Daržoves lengvai pakepiname ant aliejaus arba ghi sviesto. Išjungus keptuvę dedame pomidorų padažą, pupeles, druską, pipirus ir kitus prieskonius. Galiausiai įmaišome sūrį.
Gausiai įdarome portobellus, kepame 180 laipsnių orkaitėje 20 minučių. Prieš tiekdami, išjungtoje orkaitėje palaikome dar apie 5 minutes.
Puikiausiai tinka su šviežių daržovių salotomis!