Traškūs avinžirniai

Tai gali būti ir traškus avinžirnių užkandis, ir – puikus salotų ingredientas, kuris praturtins jas augaliniais baltymais, bei ląsteliena. Galima naudoti konservuotus arba mirkytus – virtus avinžirnius.

Maždaug skardinei avinžirnių paruošti reikės:
Po pusę šaukštelio druskos, maltų kmynų, rūkytos paprikos, česnako miltelių;
Po ketvirtadalį šaukštelio maltos kalendros ir pipirų;
Trečdalio šaukšto alyvuogių aliejaus.

P.S. Drąsiai naudokite ir kitus mėgstamus prieskonius, pvz, mėgstantiems aštriau, čia puikiai tinka čili pipiras.

Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių C ir 15 minučių pakepame nusausintus avinžirnius;
Tada avinžirnius sumaišome su aliejumi ir prieskoniais ir kepame dar 10 min;
Atidarome orkaitę, avinžirnius gerai pamaišome ir kepame dar 8 min.
Paliekame atvėsti lengvai pradarytoje orkaitėje.
Kambario temperatūroje laikome iki 4 dienų. Nors dažniausiai tiek neišbūna:).