Traškios cukinijų lazdelės orkaitėje

Traškios cukinijų lazdelės

Parsivežiau iš kaimo dvi šviežias cukinijas ir galvoju, kad laikas pasidalinti savo mėgstamiausiu būdu jas sunaudoti, ilgai nesukant galvos ir nepraleidžiant daug laiko virtuvėje.
Tiks tiek užkandžiui, tiek lengviems pietums ar vakarienei, o gal net ir kaip garnyras. Žodžiu, verta pabandyti, gal patiks ir Jums!


Skardą užpildo maždaug dvi nedidelės cukinijos, o be jų dar reikės:


Didelio kiaušinio;
Ketvirtadalio šaukštelio druskos;
Ketvirtadalio šaukštelio pipirų;
Puodelis panko džiūvėsėlių;
Pusės puodelio tarkuoto parmezano sūrio.


Gaminame:
Cukinijas nuplaunam, nusausinam ir supjaustom piršto storio šiaudeliais.
Voliojame kiaušinyje išplaktame su prieskoniais.
Tada voliojame panko ir sūrio mišinyje.
Kepame 20min, 200C orkaitėje. Šiaudeliai turi lengvai apskrusti.


Skaniausia su graikiško jogurto ir fetos arba jogurto-avokado padažu.