Tortilijos su keptomis daržovėmis ir sūriu

Čia ir vėl vegetariško griliaus improvizacija. Tortilijas gaminau antrą kartą, šįkart – su kepta cukinija ir smidrais. Padažui – naminis humusas su marinuota paprika. Dar truputis kietojo sūrio, pakepam ant grotelių ir vuolia – lengvas, maistingas patiekalas vasariškam griliui ir ne tik.
Iš tikrųjų, tai humusą galima naudoti pirktą, tada viskas dar paprasčiau, bet, jei norėsite išbandyti naminį, receptą patalpinsiu visai netrukus.

Tortilijas galima kepti tiek griliuje, tiek orkaitėje. 4 vienetai tortilijų paruošiami taip:


Vieną žalią cukiniją supjaustome išilgomis, plokščiomis juostomis. Pasiruošiame apie 12 vienetų smidrų.
Daržoves pašlakstome alyvuogių aliejumi, padruskiname, papipiriname, tada išdėliojame skardoje, išklotoje kepimo popieriumi, ir kepame 10 minučių, 180 laipsnių orkaitėje. Galima dar papildomai pagrilinti (jei orkaitė turi griliaus funkciją) apie 3 minutes, jei kepama orkaitėje, o ne ant grotelių.
Tortiliją ištepame humusu, klojame dvi keptos cukinijos ‘riekes’, dedame tris smidrus, barstome kietąjį sūrį. Lenkiame kraštus ir kepame griliuje arba orkaitėje, kol sūris išsilydys, o tortilija pataps šiek tiek traški (apie 7 min).