Sumuštiniai su avinžirnių salotomis

Salotomis reikės:
400g virtų arba konservuotų avinžirnių (nusunktų, nusausintų)
1 valg. šaukštas majonezo
2-3 valg. šaukštai natūralaus jogurto
2 arb. šaukšteliai garstyčių
Mažas susmulkintas svogūnas
4 valg. šaukštai smulkintų svogūnų laiškų
2 valg. šaukštai smulkintų krapų
Žiupsnys druskos

Avinžirnius pertriname rankine trintuve. Gali likti stambesnių gabalėlių, jie skonio tikrai negadina.
Įmaišome susmulkintą svogūną, svogūnų laiškus ir krapus.
Į viską įmaišome majonezą, jogurtą ir garstyčias, beriame žiupsnį druskos.
Avinžirnių salotas tepti ant duonelės ir valgyti su saulėgrąžų daigais, šviežiomis salotomis ar kitais žalėsiais.