Naminis Humusas Su Paprikomis ir Alyvuogėmis

Naminis humusas su paprikomis

Nauja kategorija Rytas Labas bloge – sveiki užkandžiai, kurią pradeda visų mėgstamo naminio humuso receptas! Labai mėgstu įvairias užtepėles, o ypač – humusą, kuris gali atstoti ne tik greitą užkandį, bet būti ir labai tinkamas pusryčių, pietų ar vakarienės variantas. Juk jį taip lengva derinti su visomis daržovėmis ir džiovintomis duonelėmis. Tikrai ne kartą teko ragauti parduotuvėje pirkto humuso ir galvoti, kaip paprasta turėtų būti tokį pagaminti. Ir štai – du super paprasti naminio humuso receptai Jūsų teismui 🙂 Humusą gaminti galima dviem būdais – mirkyti ir virti avinžirnius arba pirkti juos skardinėse. Pastarasis būdas greitesnis, tačiau aš renkuosi pirmąjį ir užmerkiu avinžirnius diena prieš gaminimą. Jei renkatės konservuotus, atkreipkite dėmesį, kad 300g skardinės nusausintų avinžirnių svoris turėtų būti apie 180g. Na, o jei nuspręsite mirkyti, tai darykite 8-12 valandų ir po to avinžirnius pavirkite dar apie valandą.

1)  Humusas su raudonąją paprika:

  • 1 didelė raudonoji paprika;
  • šaukštelis ghi sviesto ar kokosų aliejaus;
  • 200g avinžirnių (prieš mirkymą/virimą);
  • Pusės citrinos sulčių;
  • 2 valg. šaukštai sezamų pastos Tahini;
  • alyvuogių aliejaus;
  • česnako skiltelės;
  • druskos, pipirų, maltų paprikos miltelių.

Papriką susmulkiname ir pakepiname keptuvėje ant ghi sviesto arba kokoso aliejaus, kad suminkštėtų. Tada į trintuvę/kokteilinę pilame citrinos sultis, 4 valg. šaukštus alyvuogių aliejaus, Tahini pastą, susmulkintą česnaką ir apkeptą  papriką. Susmulkiname, pilame pusę puodelio vandens ir po truputį dedame avinžirnius, barstome prieskonius. Priklausomai nuo kokteilinės galingumo, humusas trinsis sunkiau arba lengviau. Tikslas – vientisa, lengvai tepama masė be gumulėlių. Jei manote, kad per tiršta – drąsiai pilkite dar vandens ar alyvuogių aliejaus. Paruoštą humusą laikome šaldytuve, stikliniame inde, o viršų visada verta aplieti alyvuogių aliejumi, kad neapdžiūtų. Labai skanu su džiovintomis duonelėmis, pita duonele, salotomis ir kitomis daržovėmis.

 

   2) Humusas su alyvuogėmis:

  • 20 vnt. alyvuogių be kauliukų;
  • 200g avinžirnių (prieš mirkymą/virimą);
  • Pusės citrinos sulčių;
  • 2 valg. šaukštai sezamų pastos Tahini;
  • alyvuogių aliejaus;
  • česnako skiltelės;
  • druskos, pipirų;

Į trintuvę/kokteilinę pilame citrinos sultis, 4 valg. šaukštus alyvuogių aliejaus, Tahini pastą, susmulkintą česnaką ir alyvuoges. Susmulkiname, pilame pusę puodelio vandens ir po truputį dedame avinžirnius, barstome prieskonius.

Humusas su alyvuogėmis

Skanaus!

Parašykite komentarą