Morkų Vafliai be Cukraus

Morkų vafliai be cukraus

Vafliai man visuomet buvo mėgstamas desertas, kuriuo stengiausi dažnai nepiknaudžiauti. Tačiau šiandien pabandžiau užmaišyti becukrę tešlą ir vafliai gavosi puikūs! Dar įdėjau tarkuotų morkų ir žirnių miltų ir gavosi daug sveikesnė vaflių versija. Tokiais vafliais netgi galima pakeisti duoną per pusryčius.

Miltus galima naudoti kokius turite, o jei norite saldžių vaflių – įdėkite cukraus pagal skonį.

Morkų vafliai be cukraus

2 porcijoms reikės:

  • 2 didelių kiaušinių;
  • 180g spelta miltų;
  • 70g žirnių ar kitokių pilno grūdo miltų;
  • 40g sviesto;
  • 200g morkų;
  • 200ml vandens ar augalinio pieno;
  • Žiubsnio druskos.

Gaminimo eiga:

Morkas kuo smulkiau sutarkuojame, sviestą išlydome. Kiaušinius gerai išplakame su žiubsneliu druskos. Įmaišome morkas, sviestą, vėliau – miltus su vandeniu. Viską labai gerai išmaišome. Galima ir ‘sublenderiuoti’, tada morkų gabalėlių visai neliks.
Kepame vaflinėje. Jei tešla atrodo per skysta/tiršta, galima ją koreguoti įdedant daugiau miltų ar vandens.

Padažui labai tinka graikiškas jogurtas su avokadu ir žolelėmis. Taip pat galima gardinti salotomis, lašiša ar kiaušiniu.

Skanaus!

Morkų vafliai be cukraus

Parašykite komentarą