Humusas su Marinuotomis Paprikomis

Naminis avinžirnių humusas

Tai štai ir tas žadėtas naminis avinžirnių humusas su marinuotomis paprikomis. Galima daryti ir be jų, tuomet gausite visai klasikinį skonį, kuris visada visiems tinka. Galima paprikas pakeisti ir keptomis. Tiesiog šviežias paprikas pakepkite keptuvėje ar orkaitėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Žodžiu, augaliniuose receptuose kaip visada pilna vietos improvizacijoms.

Indeliui humuso reikės:


2 valg.šaukštai tachini;
2 vnt marinuotų paprikos;
Česnako skiltelė;
Pusės citrinos sulčių;
Arb. šaukštelis pipirų;
Arb. šaukštelis raudonėlio;
Arb. šaukštelis saldžiosios paprikos;
Arb. šaukštelis druskos;
100ml alyvuogių aliejaus
2 stiklinės/skardinės nusausintų avinžirnių (550g)


Visus ingredientus malame maisto smulkintuvu, pradedame nuo lengviausiai malamų, o paskui po truputį dedame avinžirnius. Esant reikalui galima pilti šiek tiek vandens. Jei humusas sunkokai malasi, vandens turėtų užtekti iki pusę stiklinės.