Šie blyneliai – lengvas būdas sunaudoti sezonines gerybes ir į mitybos racioną įtraukti daugiau daržovių. Puikus pietų ar vakarienės pasirinkimas, ar net užkandis.
Keturioms porcijoms blynelių reikės:
250g tarkuotos cukinijos;
250g tarkuotų morkų;
125g susmulkinto svogūno;
150g miltų. Galima naudoti dviejų rušių miltus per pusę (pvz spelta ir avižinius miltus);
2 kiaušinių;
1 arbatinio šaukštelio druskos;
5 abatinio šaukštelio juodųjų, maltų pipirų;
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių (nebūtina);
Ghi sviesto ar kokoso aliejaus kepimui;
Šviežių petražolių ir natūralaus jogurto serviravimui.
Gamyba:
Tarkuotas cukinijas suberiame į sietelį, apiberiame druska ir paliekame pastovėti 10min. Druska padės nuvarvėti vandens pertekliui;
Morkas, svogūną, kiaušinius ir miltus labai gerai išmaišome, suberiame pipirus ir kepimo miltelius. Suberiame cukiniją ir viską išmaišome iki vientisos masės;
Įkaitiname keptuvę iki truputį didesnės nei vidutinės temperatūros. Dedame šaukštelį ghi sviesto ar kokoso aliejaus (galima abiejų po truputį) ir šaukštu keptuvėje formuojame blynelius;
Kepame kiekvieną pusę po 3-4 minutes, kol gražiai apskrus.
Patiekti iš karto. Padažui puikiai tinka natūralus jogurtas su šviežiomis petražolėmis.