Čirviniai Sveikuoliški Cukinijų Blynai

Blynai, blynai, blynai – tikrai visų mėgstami, tiek vaikų, tiek suaugusiųjų. Kadangi tai ne pats sveikuoliškiausias patiekalas, nusprendžiau išbandyti nesaldžią jų versiją su daržovėmis ir – vuolia! Greitas ir skanus pietų, vakarienės, o gal net ir pusryčių variantas garuoja ant stalo. O geriausia dalis tai, kad jų sudėtis – 70 proc. daržovės! Žinoma, didelis ačiū mano nuostabiai ‘Stolar’ kokteilinei, kurios dėka žalia cukinija pavirto į košę vos per porą minučių. Galite cukiniją ir tarkuoti, arba malti sutarkuotą, jei turima kokteilinė nėra galinga. Taigi, užteks čia plepalų, toliau seka sveikuoliškų blynų receptas.

Tešlai (apie 10 vnt blynų):

  • 2 cukinijos (naudojau geltonas);
  • 4 kiaušiniai;
  • 3 valg. šaukštai kokosų aliejaus;
  • ~6 kupini valg. šaukštai miltų (naudojau avižų ir spelta kvietinius per pusę);
  • du šaukštai sezamo sėklų;
  • du šaukštai sėlenų (nebūtina);
  • druska, pipirai.

Padažui:

  • 350g graikiško jogurto;
  • šaukštas alyvuogių aliejaus;
  • smulkinta česnako skiltelė;
  • smulkintų krapų;
  • šaukšto citrinos sulčių;
  • saujelės tarkuoto džiugo sūrio.

Kokosų aliejų ištirpiname. Į kokteilinę, mušame kiaušinius, dedame nuluptą, susmulkintą cukiniją. Malame iki vientisos masės, dedame prieskonius, kokoso aliejų, miltus, sėklas. Jei tešla atrodo skystoka, dedame dar miltų. Gerai suplakame, paliekame pastovėti 10 min. Kepame čirvinius arba paprastus blynus, galima sausai arba ant kokoso aliejaus. Blynų padažui visus ingridientus labai gerai išmaišome, galima ir sutrinti rankiniu blenderiu. Tepame ir valgome kol šilti 🙂

Į sveikatą!

Parašykite komentarą