Riešutų Tiramisu

Riešutų tiramisu

Vis norėdavau išbandyti ir pagaliau – riešutų tiramisu receptu galiu pasidalinti ir su Jumis. Taip, jo tikriausiai negali visiškai sulyginti su tradiciniu tiramisu, bet, kas ragavo – tam patiko! Rytas Labas nuomone, tai yra nuostabi, kreminė alternatyva, kai norisi skanaus, sotaus, bet visokeriopai lengvesnio deserto.

Gamybai, kaip visuomet, reikės galingo virtuvinio kombaino, nes šio tiramisu esmė – vientisas, visiškai be gumulėlių anakardžių kremas. Patikėkite, nepatyręs liežuvis tikrai iškart nepasakys, kad tai – kremas iš riešutų, jei tinkamai jį sumalsite. Norint, anakardžių kremą galima naudoti ir tradicininio tiramisu gamyboje vietoje sūrio kremo, bet šį eksperimentą palikime kitam kartui, nes šiandien eteryje – riešutų tiramisu, kuris, tikiu, patiks ne tik riešutų mėgėjams!

Maždaug 6 tiramisu indeliams (porcijoms) reikės:

PAGRINDAS:

200g (vienas 200ml talpos puodelis) 3 val mirkytų arba nuplautų, nusausintų migdolų arba pekano riešutų

7 šviežios datulės

Pusė espreso ‘shoto’

Žiupsnys druskos

TIRAMISU KREMAS:

380g 2-3 val mirkytų, nusausintų anakardžių riešutų. Anakardžius mirkome, kad išgautume reikiamą kremo konsistenciją

200ml kokosų arba kito augalinio pieno

70ml klevų sirupo (saldumą galima reguliuoti, pvz pilti daugiau sirupo ir, atitinkamai, daugiau kokosų aliejaus)

70ml tirpinto kokosų aliejaus

Žiupsnys druskos

Šaukštelis burbono vanilės ekstrakto

DEKORAVIMUI:

Šaukštas 100% kakavos

Skaldytos kakavos pupelės

RIEŠUTŲ TIRAMISU GAMYBA:

  1. Pirmiausia, apie 5 minutes šviežias datules pamirkome užvirintame vandenyje. Tuomet nulupame odeles ir išimame kauliukus;
  2. Riešutus pasmulkiname maisto smulkintuvu (‘blenderiu’), tuomet dedame likusius pagrindo ingredientus ir malame iki vientisos, lipnios masės;
  3. Šaukštu sumaltą pagrindą padaliname į 6 tiramisu indelius, pirštais paspaudžiame, kad gražiai padengtų indelių dugną;
  4. Visus kremo ingredientus, išskyrus kokosų aliejų, labai gerai sumalame blenderiu (apie 2 minutes). Pabaigoje įmaišome kokosų aliejų. Turėtų gautis vientisa, kreminės tekstūros masė, be gumulėlių;
  5. Kremą paskirstome ant tiramisu pagrindo indeliuose;
  6. Pagamintus riešutų tiramisu uždengtus laikome šaldytuve apie 5-6 val, arba per naktį.
  7. Patiekiant papuošiame kakavos milteliais ir skaldytomis kakavos pupelėmis.

Skanaus!

Parašykite komentarą