Riešutų sviesto ir pūstų sorų dribsnių skanukai

24×24 formai iškloti reikės:


2 stiklinių (stiklinė 300ml) pūstų dribsnių (gali būti ryžių,sorų ir t.t.)
geros stiklinės pašildyto riešutų sviesto. Aš naudojau migdolų ir žemės riešutų per pusę.
apie 1/3 stiklinės medaus ar sirupo (galima mažinti/didinti pagal tai,kaip saldžiai norite)
2 šaukštai tirpinto kokosų aliejaus. Jo galima ir nedėti jei riešutų sviestas pakankamai skystas.
žiubsnys druskos,šaukštelis cinamono.

Į minkštą riešutų sviestą įmaišome kokosų aliejų, medų ir prieskonius, tada dedame dribsnius ir juos gerai įmaišome į sviesto masę.
Mase išklojame pasirinktą formą,ją prieš tai galima iškloti kepimo popieriumi. Gerai suspaudžiame rankomis,kad viskas tolygiai suliptų. Dedame į šaldiklį valandai.
Tuo tarpu gaminame šokoladą.
Galima tiesiog išlydyti 2/3 juodojo šokolado plytelės su šaukštu kokoso aliejaus ir masę paskirstyti ant deserto.
Aš neturėjau šokolado, todėl, pasigaminau pati iš 3 šaukštų natūralios kakavos, šaukšto medaus, 100ml migdolų pieno ir gero šaukšto kokosų aliejaus.
Viską pašildžiau ant silpnos ugnies, gerai išmaišiau ir užpyliau ant jau pagaminto deserto.
Viską vėl laikyti šaldiklyje porą valandų, paskui galima supjaustyti gabalėliais ir laikyti šaldytuve.