Lietingas vasaros vakaras – geriausias metas išbandyti dar vieną RAW saldainių receptą, kuris gimė tiesiog parduotuvėje besirenkant ingridientus. Sotūs ir maistingi šokoladiniai rutuliukai tiks tiek greitiems pusryčiams, tiek šventinio stalo papuošimui, todėl tikrai rekomenduoju surasti Jums labiausiai patinkantį ingridientų mix’ą ir nustebinti draugus sveikesnias užkandžiais, bei desertais 🙂 Šiems skanuoliams paruošti naudojau:
- 200g mirkytų anakardžių riešutų;
- 50g džiovintų spanguolių;
- 150g mirkytų džiovintų abrikosų;
- 70g kakavos sviesto;
- Valg. šaukštas 100% kakavos;
- Pusę stiklinės avižinių dribsnių;
- 30g juodojo šokolado;
- ~10 vnt. lazdyno ar migdolų riešutų;
- Kokoso drožlių apvoliojimui.
Gaminimo eiga:
- Abrikosus ir riešutus nuplauname ir pamirkome bent 30 min;
- Šokoladą su kakavos sviestu ištirpiname ant silpnos ugnies, neužviriname! ;
- Išbrinkusius abrikosus ir riešutus nusausiname ir malame blenderiu įmaišydami kupiną šaukštą kakavos, bei ištirpusį sviesto – šokolado mišinuką;
- Į sumaltą masę įmaišome dribsnius ir spanguoles;
- Drėgnomis rankomis lipdome apvalius rutuliukus, į kiekvieno vidų įspausdami po lazdyno ar migdolų riešutą;
- Voliojame kokoso drožlėse ir laikome šaldytuve.
Skanių eksperimentų!