‘RAW CARROT CAKE’. Man jis taip patiko, kad galėčiau valgyt pusryčiams su kava kas antrą rytą. Riešutus, prieš gaminimą, kaip visada mirkiau. Šįkart apie 5val. Tada, nupylusi vandenį, dar palikau pastovėti, kad apdžiūtų. Gaminau mažą, 10cm skersmens tortuką.
MORKŲ KREMAS:
200g morkų;
160g minkštų, lipnių datulių;
75g kokoso drožlių;
3 valg.šaukštai kambario temperatūros kokosų aliejaus (ne skysto);
100g mirkytų graikiškų riešutų;
Skardinė atšaldyto kokosų pieno (~17%).
Datules išgliaudome. Paimame atšaldytą (bent 3-4 valandos šaldytuve) kokosų pieno skardinę ir baltąją dalį šaukštu iškabiname. Kokosų vandenį paliekame, jo nenaudosime. Visus ingredientus reikia sumalti blenderiu iki vientisos, lipnios masės. Jei blenderis nėra skirtas kietų daržovių smulkinimui, morkas, prieš malant, rekomenduoju sutarkuoti. Pirmiausia dedame riešutus, po to bemalant sudedame ir likusius ingredientus. Gautą kremą paskirstome torto formoje, dedame į šaldytuvą.
BALTAS TOP’as:
125g mirkytų anakardžių;
80g kokosų pieno iš pakelio ~17-20%(skirtas kepiniams, ne gėrimas);
2 valg.šaukštai kambario temperatūros kokosų aliejaus;
1 valg.šaukštas agavų/klevų sirupo.
Visus balto kremo ingredientus sumalame iki vientisos masės be gumulėlių. Masę paskirstome ant morkų sluoksnio. Puošiame graikiškais riešutais. Aš neturėjau, bet puikiai tiko ir lazdyno.
Tortuką laikome šaldytuve bent 3 valandas, geriausia – per naktį.