Nekeptas Sveikuoliškas Bananinis Tortas su Kokosų Pienu

Nekeptas raw tortas su kokosų pienu ir bananais

Seniai laukta proga išbandyti dar vieną nekepto torčiuko receptą pagaliau atėjo ir šiandien Jūsų teismui – nežinau labiau kokosinis ar bananinis, bet tikrai super skanus nekeptas tortas su kokosų pienu!

18 cm skersmens mažam, bet aukštam, tortukui reikės (max 8 porcijos) :

Pagrindas:

  • 2/3 puodelio migdolų riešutų;
  • 15 datulių;
  • Gabalėlis kakavos sviesto (~35g);
  • Valg. šaukštas kokoso drožlių;
  • Žiupsnelis druskos.

Kremas:

  • 4/5 puodelio mirkytų anakardžių riešutų;
  • Skardinė kokosų pieno;
  • 2 bananai;
  • 3 Valg. šaukštai mirkytų kokosų drožlių;
  • 2 šaukšteliai medaus;
  • 200g graikiško jogurto;
  • 1 Valg. šaukštas želatinos.

Papuošimai:

  • Kelios šviežios braškės, bananas;
  • Kokoso ir juodo šokolado drožlės;
  • Smulkinti migdolai ar jų drožlės.

 

raw banana coconut cake

Kakavos sviestą ištirpiname ir visus ingridientus, skirtus pagrindui, sumalame blenderiu iki vientisos masės. Ja išklojame torto skardą ir dedame į kamerą, kol gaminsime kremą. Želatiną išbrinkiname vandenyje ar obuolių sultyse. Kokosų pieną atskiriame nuo vandens, naudosime tik baltąją dalį. Ją smulkintuvu maišome su jogurtu, anakardžiais, medumi, bananais, bei kokoso drožlėmis. Išbrinkusią želatiną ištirpiname ant silpnos ugnies. Neužverdame, kad želatina neprarastų poveikio. Ištirpusią ją įmaišome į kremo masę ir viską pilame and torto pagrindo. Prieš užpilant kremą, pagrindą galima papuošti braškių skiltelėmis. Na va, tortas keliauja į šaldytuvą ir ten gyvena, kol sustings 🙂 Ištraukus puošiame, kaip tik sugalvojame. Vasara tikrai pasirūpino, kad spalvų virtuvėje netrūktų. Skanaus!

 

Parašykite komentarą