Tikriausiai visi tūkstantmečio kartos atstovai vaikystėje dažniau ar rėčiau, bet tikrai pasmaližiaudavo varškės sūreliais su šokoladiniu glaistu. Šiomis dienomis parduotuvių lentynos siūlo dar didesnę šių skanumynų rūšių įvairovę, tačiau sudėtis ir gamybos procesas ne visada tenkina tuos, kurie nori žinoti, ką tiksliai deda į burną. Tačiau natūralių skonių megėjai visada ras skanią ir sveiką rankų darbo alternatyvą. Aš taip pat nusprendžiau paeksperimentuoti ir šiandien išbandžiau naminius šokoladinius varškės sūrelius su natūraliu riešutų sviestu. Visai netikėtas sprendimas varškę sumaišyti su juoduoju šokoladu virto skaniu ir sveiku pusryčių desertu. Smagiausia tai, kad su varške galima derinti ne tik šokoladą, bet ir uogas, džiovintus ar šviežius vaisius ar net sėklas.
1) Šokoladiniam skanėstui naudojau (apie 4 porcijos):
- ~600g varškės;
- 200g graikiško jogurto;
- 80g juodojo šokolado;
- Valg. šaukštas kokoso aliejaus;
- Šaukštas 100% kakavos;
- 4-5 valg. šaukštai natūralaus riešutų sviesto;
- 1,5-2 valg. šaukštai želatinos;
- Medaus ar stevios saldumui (pagal poreikį);
- Saujelės anakardžių riešutų;
- Migdolų drožlių papuošimui.
Pirmiausia želatiną užpilame nedideliu kiekiu obuolių sulčių ar vandens ir paliekame išbringti. Tuo tarpu ant silpnos ugnies ištirpiname šokoladą su kokosų aliejumi. Ištirpintą masę pilame į varškę, dedame jogurtą, medų, kakavą ir viską labai gerai pertriname blenderiu. Kai varškės masė jau bus vientisa, įmaišome riešutų sviestą ir anakardžių riešutus. Jei trūksta saldumo, dedame dar medaus, stevios ar klevų sirupo. Išbrinkusią želatiną tirpiname ant silpnos ugnies, jokiu būdų neužverdame. Galiausiai skystą želatiną pilame į varškės sūrelių masę, išmaišome. Masę pilame į stiklinį indą, pabarstome migdolų drožlėmis, uždengiame ir laikome šaldytuve, kol sustings.
2) Greitai ir paprastai paruošiamas ACAI naminio sūrelio receptas šovė į galvą visai netikėtai, kai virtuvės spintelėje aptikau senai ragautus acai uogų miltelius, įsigytus ‘Happyrealfood’ internetinėje parduotuvėje. Tereikės vos 15 minučių laiko ir visai nedaug ingridientų, o pusryčiams skanausite visiškai natūralų varškės sūrelį 🙂 Reikės:
- 300g varškės;
- 150g graikiško jogurto;
- 2 šaukštai medaus;
- 1 valg.šaukštas želatinos;
- Kupinas šaukštelis rožinių acai uogų miltelių;
- Cukraus/saldiklio pagal poreikį.
Želatiną išbrinkiname vandenyje arba sultyse. Varškę ir jogurtą sutriname blenderiu, įmaišone ištirpintą medų, cukrų, taip pat acai uogų miltelius. Aš naudojau tik medų, tačiau, jei jo nemėgstate, puikiai tiks cukranendrių cukrus, saldiklis arba agavų/klevų sirupas. Išbrinkusią želatiną tirpiname ant silpnos ugnies ir pilame į pertrintą, rožinę varškės masę. Skystą masę pilame į stiklinį indą ir paliekame šaldytuve nakčiai arba, kol sustings.
Skanaus!