Super skanūs, visų puikiai žinomi avižiniai, dar vadinami flapjacks, užkandžiai, pasirodo, labai lengvai gali būti pagaminti kiekvienuose namuose! Prie kavos, arbatos, greitiems pusryčiams ar desertui. Galvojau ilgai stovės šaldytuve, bet buvo labai greit „išragautas“ šeimos ir draugų. Reikės:
- 250g indelio natūralaus riešutų sviesto;
- 250g avižinių dribsnių;
- 6 valg. šaukštų agavų / klevų sirupo;
- 45g. kakavos sviesto;
- 60g. juodojo šokolado;
- Kokoso drožlių papuošimui.
Ištirpiname kakavos sviestą su šokoladu. Dribsnius sumaišome su riešutų sviestu, pilame ištirpintą kakavos sviestą su šokoladu ir vėl viską gerai išmaišome. Į plokščią indą tiesiame kepimo popierių, pilame sumaišytą masę ir gerai suspaudžiame. Paviršių barstome kokoso drožlėmis ir dedame į šaldytuvą bent porai valandų. Enjoy!