Anakardžių Kremo Nekeptas Tortas

Nekeptas anakardžių kremo tortas

Dar vienas nekeptas tortas į Rytas Labas kolekciją! Šis – vėlgi panašus, bet savotiškai kitoks – sotus, maistingas, su daug riešutų kremo ir lašeliu kondensuoto pieno. Nes juk gimtadienio tortas turi būti saldus 🙂 Tortas – 23 cm skersmens ir tikrai prabangus, bet esu tvirtai įsitikinusi, kad tikrai kokybiški desertai visada kainuoja daugiau. Taigi, jei artėja šventė ir norite pasilepinti šiuo anakrdžių kremo desertu, Jums reikės:

Kremas

  • 1kg brinkintų anakardžių riešutų;
  • 1 skardinė kondensuoto pieno;
  • 700g graikiško jogurto;
  • 200g šilauogių ar kitokių uogų;
  • 3 valg. šaukštai medaus arba agavų sirupo;
  • 1,5 valg. šaukštas želatinos.

Pagrindas

  • 15 minkštų datulių be kauliukų;
  • 100g juodojo šokolado;
  • 250g smulkių avižinių ar kitokių dribsnių;
  • 2 valg. šaukštai sezamo seklų.

Anakaržio riešutus brinkiname per naktį, nusausiname. Želatiną išbrinkiname vandenyje arba obuolių sultyse. Ruošiame torto pagrindą: tirpiname šokoladą ir maisto smulkintuvu jį malame su datulėmis ir dalimi dribsnių (apie 150g). Likusią dalį dribsnių ir sezamo sėklas įmaišome į pagrindo masę šaukštu, kai ji bus vientisa. Jeigu masė atrodo tirštoka, galima įdėti dar kelias datules ar truputį ištirpinto sviesto. Torto formą išklojame šokoladine mase ir talpiname į šaldymo kamerą, kad sustingtų. Tuo tarpu ruošiame anakardžių kremą: riešutus, jogurtą ir kondensuotą pieną maisto smulkintuvu malame iki vientisos masės, kad neliktų gumulėlių, įmaišome medų/sirupą. Želatiną ištirpiname ant silpnos ugnies, neužverdame, ir tolygiai įmaišome į kremo masę. Galiausiai įmaišome ir pasirinktas uogas. Šįkart norėjau, kad tortas būtų šviesios spalvos, todėl uogų netryniau 🙂 Taigi, telieka riešutiniu kremu užpildyti torto formą ir ją laikyti šaldytuve, kol sustings, apie 2 valandas.

 

Nekeptas sveikuoliškas tortas

 

Skanaus ir tegul gimtadieniai būna saldūs!

 

 

5 thoughts on “Anakardžių Kremo Nekeptas Tortas”

  1. Sveiki! 🙂
    Norejau paklausti kuo galima pakeisti migdolus ir anakardzius, nes esu visiems riesutams alergiska isskyrus zemes ir pistacijas..ar imanoma kazkuo kitu pakeisti? O gal visai skanu ir su zemes riesutais butu? 🙂

    1. Labas, Simona!

      Žemės riešutai šiek tiek kietesni, todėl viso kiekio anakardžių jais nekeisčiau. Bet manau būtų labai neblogas variantas išmirkyti stiklinę žemės riešutų (be luobelių) ir gerą stiklinę kokoso drožlių (jei mėgsti), o likusius anakardžius pakeisti įdedant šiek tiek daugiau jogurto 🙂 Taip pat kviečiu apžiūrėti ir kitus tortų receptus. Kai kuriuose anakardžių dedasi gerokai mažiau, todėl juos lengvai pakeisti kitais riešutais ar produktais. Lauksiu atsiliepimų ir sėkmės eksperimentuojant! 🙂

Parašykite komentarą