Nekeptas ACAI Kokosinis Tortas

Rugsėjo 1-osios proga ACAI uogų milteliai buvo vėl labai sėkmingai panaudoti! Šįkart nekeptas tortas tikrai šventinis – gardintas kondensuotu pienu ir juoduoju šokoladu, todėl patiks visiems smaližiams. O dominuoja – kokosas, kuris kaip visada puikiai pasitarnauja nekeptų desertų gamyboje.

Kremo sluoksniui reikės:

  • 2 skardinių atšaldyto kokoso pieno;
  • Pusės skardinės kondensuoto pieno;
  • 2/3 puodelio kokoso drožlių;
  • Valg. šaukšto želatinos;
  • Šaukštelio ACAI uogų miltelių.

Pagrindui:

  • 10 minkštų datulių be kauliukų;
  • 20-30g kakavos sviesto;
  • 40g juodojo šokolado;
  • Saujos migdolų drožlių;
  • Pusės puodelio avižinių dribsnių.

Nekeptas Kokosinis Tortas su Acai uogų milteliais

O gamybos procesas, kaip visada, ypač paprastas. Pirmiausia iš šaldytuvo traukiame kokoso pieno skardines (prieš gaminant, reiktų palikti jas atšalti per naktį, arba ilgiau) ir tirštąją pieno dalį atskiriame nuo skystosios – kokosų vandens. Kokosų vandens šįkart nenaudosime, o tirštąją dalį maišome su ACAI uogų milteliais, kokoso drožlėmis ir kondensuotu pienu. Maišome iki vientisos masės, kad neliktų kokoso kremo gabalėlių. Tam labai tinka rankinis maisto smulkintuvas. Želatiną užpilame trupučiu vandens ar sulčių ir paliekame bringti. Tuo tarpu pradedame ruošti torto pagrindą – ištirpdome kakavos sviestą su šokoladu. Datules, avižinius dribsnius ir migdolų drožles beriame į maisto smilkintuvą, užpilame ištirpusia šokolado ir kakavos sviesto mase ir malame apie porą minučių, kol masė taps pakankamai lipni. Gauta mase dengiame tortinės pagrinda, kraštus pakeldami šiek tiek aukščiau. Gerai suspaudžiame. Tada želatiną ištirpdome ant silnos ugnies, neužverdame. Ją pilame į kokoso kremo masę ir labai gerai išmaišome. Paruoštą kremą pilame ant torto pagrindo, tortinę uždengiame dangčiu ir talpiname į šaldytuvą bent porai valandų.

Baigta! Telieka kviesti svečius ir ragauti, Skanaus!

 

Parašykite komentarą