Vieni bičių vaško maistines drobeles vadina ‘mada’, o kiti – gamtai draugiška alternatyva maistui laikyti. Mes pritariame abiems požiūriams ir manome, kad ši mada yra viena geriausių, nes skatina atsisakyti plastiko tiek virtuvėje, tiek ir, laikui bėgant, gyvenime.
Pradėkime nuo pradžių. Bičių vaško drobelės yra pasaulyje sparčiai populiarėjanti maistinės plėvelės alternatyva, pagaminta iš organiškos medvilnės, bičių vaško, bei ekologiško, 100% aliejaus. Nebenaudojamos drobelės gali būti kompostuojamos, todėl tai – gamtai draugiškas produktas, priešingai, nei plastikas, kuris išmestas dar šimtus metų nesuyra. Maistinė plėvelė taip pat nėra perdirbama, todėl kviečiame ją keisti bičių vaško drobelėmis ir, mažais žingsneliais, prisidėti prie gamtos saugojimo, mažinant išmetamų šiukšlių kiekį.

Tinkamai prižiūrint ir kasdien naudojant, bičių vaško drobelės tarnaus iki vienerių metų. Drobelė yra lipni, todėl ją lengvai panaudosite daržovių, sūrio, žolelių ar kepinių įvyniojimui. Norėdami sustiprinti lipnumą (drobelė limpa pati prie savęs arba indo), tiesiog pašildykite drobelę tarp delnų. Bičių vaško drobelėmis taip pat labai patogu uždengti salotų dubenis ar indus su maisto likučiais. Štai keli bičių vaško drobelių panaudojimo būdai virtuvėje:
Suvynioti likusią pusę avokado ar citrinos,
Įvairių sūrių vyniojimui,
Duonos ir kepinių laikymui,
Atpjautų vaisių uždengimui (pvz. arbūzo, meliono, obuolio puselei įvynioti),
Uždengti salotų dubenį,
Suvynioti sumuštinį namuose ar pasiimant į kelionę, biurą, mokyklą,
Suvynioti šviežias žoleles, daržoves, tokias kaip krapai, petražolės, svogūnų laiškai,
Uždengti indus su likusiais pietų ar vakarienės likučiais.
Bičių vaško maistinės drobelės pasižymi antibakterinėmis savybėmis, sulaiko drėgmę, leidžia maistui kvėpuoti, todėl suvynioti produktai ilgiau išlieka švieži ir kvapnūs. Bičių vaškas, sertifikuota medvilnė, sakai ir natūralus aliejus – tai yra vaško drobelių sudedamosios dalys, kurios užtikrina drobelių lipnumą ir ilgaamžiškumą.
Bičių vaško maistines drobeles labai paprasta naudoti. Tereikia jas perplauti po tekančiu, vėsiu vandeniu, nusausinti arba palikti nudžiūti (negręžti), o tada – naudoti vėl. Padengtos bičių vašku, drobelės įgauna formą nuo Jūsų rankų šilumos, o šaldytuve tampa standesnės ir išlaiko naują formą. Nenaudojamas drobeles laikyti rekomenduojama sausoje ir vėsioje vietoje. Bičių vaško drobelėse nerekomenduojama laikyti žalios mėsos, žuvies ar stipriai dažančių produktų, tokių, kaip marinuoti – iškepti sūriai (prieskoniai gali nudažyti bičių vaško drobelę).



Mums labai patiko, siūlome išbandyti ir Jums!