Super skanukų paruoštukas jau čia. Super, nes tikrai super paprasta, skanu, o ir pagrindiniai ingredientai puikūs – augalinės kilmės. Labai patogu gaminti silikoninėse keksiukų formelėse, tačiau, jei neturite, gaminkite paprastose. Iš nurodyto kiekio gausis apie 5 ‘skanukus’:
BALTAS SLUOKSNIS:
-
Pusė stiklinės kokosų ir migdolų miltų (lygiomis dalimis). Aš naudojau kokosų pieno miltelius iš Amrita planet internetinės parduotuvės, o migdolų pasigaminau tiesiog susimaldama migdolus;
-
3 valg. šaukštai tirpinto kokosų aliejaus;
-
1 valg. šaukštas agavų sirupo arba medaus.
Įkaitiname orkaitę iki 175°C.Visus ingredientus gerai išmaišome. Silikoninėse keksiukų formelėse formuojame po ploną sluoksnį masės, paspaudžiame. Kepame 8-10min. Ištraukiame ir paliekame vėsti apie 5min.
RIEŠUTŲ SVIESTO SLUOKSNIS:
-
2/3 stiklinės riešutų sviesto;
-
2 valg. šaukštai agavų sirupo ar medaus.
Sumaišome ingredientus ir šaukštu dedame po sluoksnį ant pravėsusio pirmojo sluoksnio. Formeles dedame į šaldytuvą bent 1 valandai (kol sluoksniai sustings).
ŠOKOLADAS:
-
Sustingusius keksiukus apvoliojame maždaug 30g ištirpino juodojo šokolado. Tirpinant įdedame šaukštelį kokoso aliejaus, kad šokolado masė būtų skystesnė;
-
Apvoliotus desertus dedame atgal į formeles ir laikome šaldytuve, kol šokoladas sustings.
Skanaus 🍭