Nekepti bei RAW desertaiTagged , , , ,

Super ‘Skanukai’ be Gliuteno su Riešutų Sviestu

Super skanukų paruoštukas jau čia. Super, nes tikrai super paprasta, skanu, o ir pagrindiniai ingredientai puikūs – augalinės kilmės. Labai patogu gaminti silikoninėse keksiukų formelėse, tačiau, jei neturite, gaminkite paprastose. Iš nurodyto kiekio gausis apie 5 ‘skanukus’:

KETO desertai

BALTAS SLUOKSNIS:

  • Pusė stiklinės kokosų ir migdolų miltų (lygiomis dalimis). Aš naudojau kokosų pieno miltelius iš Amrita planet internetinės parduotuvės, o migdolų pasigaminau tiesiog susimaldama migdolus;

  • 3 valg. šaukštai tirpinto kokosų aliejaus;

  • 1 valg. šaukštas agavų sirupo arba medaus.

Įkaitiname orkaitę iki 175°C.Visus ingredientus gerai išmaišome. Silikoninėse keksiukų formelėse formuojame po ploną sluoksnį masės, paspaudžiame. Kepame 8-10min. Ištraukiame ir paliekame vėsti apie 5min.

RIEŠUTŲ SVIESTO SLUOKSNIS:

  • 2/3 stiklinės riešutų sviesto;

  • 2 valg. šaukštai agavų sirupo ar medaus.

Sumaišome ingredientus ir šaukštu dedame po sluoksnį ant pravėsusio pirmojo sluoksnio. Formeles dedame į šaldytuvą bent 1 valandai (kol sluoksniai sustings).

ŠOKOLADAS:

  • Sustingusius keksiukus apvoliojame maždaug 30g ištirpino juodojo šokolado. Tirpinant įdedame šaukštelį kokoso aliejaus, kad šokolado masė būtų skystesnė;

  • Apvoliotus desertus dedame atgal į formeles ir laikome šaldytuve, kol šokoladas sustings.

    Skanaus 🍭

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *