Naujas skonis riešutų ir šokolado mėgėjams – šokoladinis anakardžių kremo tortas su karamele. Nors ir labai maistingas, bet kalorijų bomba 🙂 Tačiau negalėjau susilaikyti nepagaminusi, nes atradau neapsakomo gėrio organišką šokoladą, gaminamą Lietuvoje. Tai – sertifikuotas Mulatė šokoladas, kuriame nėra hidrintų riebalų ir palmių aliejaus, kas yra būdinga tradiciniams šokoladams. Gamintojai skiria didelį dėmesį kokybei ir sveikatai. Pavyzdžiui, Charging juodasis šokoladas su organinių kanapių baltymais, be pridėtinio cukraus buvo sukurtas konsultuojantis su dietologais ir sportininkais.  Subalansuotas sportuojantiems, aktyviems ir sveiką gyvenseną propaguojantiems žmonėms. Šokolado sudėtyje yra ne mažiau nei 70% kakavos, 20% baltymų, 24% skaidulinių medžiagų. O šokolado kremai (kurios ir naudojau torto gamybai) yra gaminami iš kakavos sviesto ir liofilizuotų uogų. Gaminimui pasirinkau karamelinį šokolado kremą, kuris puikiai derėjo su riešutais. O jau šokolado pakuočių dizainas! Originalumui 10 balų! Geriausias pasirinkimas dovanai bet kokia proga! Dėl įsigijimo kreipkitės į nuostabią Mulatė komadą 🙂 Na o toliau – torčiuko (24 cm skersmens tortinė) receptas. Trumpas priminimas prieš pradedant – riešutus mirkyti rekomenduojama, bet nebūtina.

Pagrindas :

  • 15 minkštų datulių (be kauliukų);
  • Stiklinė bent 12 val. mirkytų migdolų riešutų;
  • 1 valg. šaukštas 100% kakavos;
  • 2 valg. šaukštai (~50g) kokoso aliejaus (netirpinto) ar kakavos sviesto.

Šokolado-karamelės kremas:

  • 450g apie 6 val. mirkytų anakardžių riešutų;
  • 400ml tiršto kokosų pieno;
  • 250ml Šokolado kremo su karamele „Mulatė“;
  • 200g kokosų aliejaus (netirpinto);
  • 1 valg. šaukštas želatinos stingdinimui (nebūtina).

Šokoladinis karamelinis anakardžių kremo tortas

Į maišytuvą pilame ištirpintą kokosų aliejų, po truputį dedame datules, migdolų riešutus, kakavą. Kai jau turime lipnios tekstūros masę, ja drėgnomis rankomis klojame tortinės pagrindą, šiek tiek užriesdami kraštus. Torto formą dedame į šaldiklį keliolikai minučių, kol ruošime šokolado kremą. Patarimas: jei turite tik kietas datules, išimkite kauliukus ir užmerkite verdančiame vandenyje bent 15-ai minučių. Taip jas suminkštinsite ir bus lengviau sumalti.

Gamindami kremą į maišytuvą pilame ištirpintą kokosų aliejų, pieną, šokolado kremą ir nusausintus anakardžių riešutus. Malame iki vientisos masės be gumulėlių. Želatiną reiktų stangdinti, jei ruošiatės pagamintą tortą ilgiau laikyti kambario temperatūroje. O jei žinote, kad galėsite laikyti šaldytuve – pilnai užtenka kokoso aliejaus, nes sustingęs jis puikiai išlaikys torto formą.

Taigi, jei želatiną visgi naudosite, ją išbrinkinkite nedideliame kieky vandens ir ištirpinkite ant silpnos ugnies. Tada gerai įmaišykite į šokolado-karamelės masę ir ja užpilkite jau paruoštą torto pagrindą. Palikite šaldytuve stingti kelioms valandoms, o geriausia – per naktį 🙂

Skanaus šokoladadienio!

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *