Nekepti bei RAW desertaiTagged , , ,

RAW Snickers Skonio Tortas

RAW tortas – kitoks, nei įprasta, desertas. Be cukraus, pieno produktų ar glitimo, bet ne mažiau skanus, o dar ir labai maistingas. Šis tortas gali būti drąsiai vadinamas SUPER desertu, nes yra nekeptas, o jo sudėtis – augalinės kilmės produktai.

Mažiukui, 10 -15cm tortukui reikės:

P.S. Prieš gamybą, riešutus rekomenduojama bent 5 valandas pamirkyti šaltame vandenyje, tada nusunkti ir palikti porą valandų padžiūti (galima padžiovinti ir orkaitėje, žemoje temperatūroje).

RAW Snickers Tortas

PAGRINDAS:

  • 3 saujos mirkytų lazdyno ar graikinių riešutų;

  • Žiupsnys druskos;

  • 10 vnt. minkštų, lipnių datulių be kauliukų;

  • Arbatinio šaukštelio vanilės (nebūtina).

‘KARAMELINIS’ TOP’as:

  • 4 šaukštų 100% riešutų sviesto;

  • 2 šaukštų agavų/klevų sirupo arba medaus;

  • 2 šaukštų kambario temperatūros kokosų aliejaus.

KREMAS:

  • Puodelio mirkytų anakardžių riešutų;

  • 200 ml šaldytuve atšaldyto kokosų pieno iš skardinės (naudosime baltąją dalį);

  • 2-3 šaukštų riešutų sviesto;

  • 3 šaukštų kambario temperatūros kokosų aliejaus;

  • Arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto (nebūtina);

  • 2 šaukštų agavų/klevų sirupo arba medaus (galima daugiau, jei norisi saldžiau);

  • 2 šaukštelių citrinos sulčių.

Gamyba:

  • Sumalame pagrindo ingredientus. Pirmiausia maisto smulkintuvu malame riešutus, tada po truputį dedame datules, beriame druską, vanilę. Gauta lipnia mase išklojame tortuko formos dugną. Dedame į šaldiklį;

  • Karamelinio kremo ingredientus, maišydami, ištirpiname ant silpnos ugnies mažame puode. Paliekame vėsti;

  • Gaminame kremą. Pirmiausia atidarome atšaldytą kokoso pieno skardinę ir šaukšu iškabiname kokoso pieno dalį. Naudosime tik ją, kokosų vandenį paliekame. Tuomet kremo ingredientus labai gerai sumalame maisto smulkintuvu iki vientisos masės be gumulėlių. Jei masė atrodo per tiršta, įpilame labai nedaug skysto kokosų pieno. Kremą pilame į tortinę, ją uždengiame maistine plevele ir dedame į šaldiklį 20-30minučių;

  • Kremui sustingus tortuką išimame iš šaldiklio. Jei per tą laiką ištirpintas ‘karamelinis’ kremas pradėjo stingti, jį pašildome ant silpnos ugnies ir pilame ant torto viršaus. Puošiame riešutais, kokoso griežinėliai ar bet kuo, ko norisi.

  • Tortuką laikome šaldytuve.

 

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *