Nekepti bei RAW desertaiTagged , , ,

Džiovintų vaisių ir riešutų raw rutuliukai

Seniai norėtas išbandyti ir pagaliau išbandytas sveikuoliškų  RAW rutuliukų ypač paprastas receptas. Reikėjo truputį pasiterlioti, bet rezultatas tikrai DŽIU-GI-NO. O išlipdžius didesnį kiekį, rutuliukus galima drąsiai laikyti šaldytuve, kol ateis laikas arbatai su draugėmis.

Džiovintų vaisių ir riešutų raw rutuliukai

Reikės:

  1. 500g mėgstamų riešutų, sėklų ir džiovintų vaisių. Rytas Labas rinkosi migdolus, graikiškus riešutus, saulėgrąžų sėklas, džiovintus abrikosus, ražinas ir datules;
  2. Kokosų drožlių, sezamo, čia ir saulėgrąžų sėklų voliojimui;
  3. 60g natūralaus kakavos sviesto. Tinka ir kokosų aliejus, tačiau kakavos sviestas geriau stingdo;
  4. 5 valg. šaukštų natūralios kakavos miltelių.

Procesas:

Mažiausiai dvi valandas mirkytus riešutus ir džiovintus vaisius ‘blendinam’ iki vientisos masės, dedam ištirpintą kakavos sviestą ir kakavos miltelius. Viską labai gerai išmaišome. Tada drėgnomis rankomis lipdom norimo dydžio rutuliukus ir kiekvieną voliojam skirtingame inde su čia, kokosu, sezamu arba saulėgrąžų sėklom. Dedam į šaldytuvą porai valandų.

P.S. Pabandymui, bent kelis rutuliukus padarykite su pilnu riešutu (labai tinka lazdyno) viduje. Ypač paskanina.

Džiovintų vaisių ir riešutų raw rutuliukai

Skanaus!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *