Štai tortukas, kuris kvepia Kalėdom. Tiks bet kokiai šventei, bet kalėdiniai prieskoniai suteikia tortui žiemos švenčių kvapo 🙂

Kalėdinis nekeptas tortas

Pagrindas (apie 15cm skersmens formai):

  • 250g graikiškų riešutų;
  • 8 minkštos datulės;
  • 2 arb.šaukšteliai malto cinamono;
  • žiupsnelis druskos.

Pagrindo ingredientus sumalame blenderiu iki vientisos masės. Ja išklojame torto formą. Dedame į šaldiklį kol gaminsime kremą. Jei masė labai sunkiai malasi, galima įpilti šiek tiek patirpinto kokosų aliejaus.

Kremas:

  • 250g per naktį mirkytų, nusausintų anakardžių;
  • 400g skardinė atšaldyto kokosų pieno;
  • Pusė stiklinės kokosų aliejaus;
  • 3-5 šaukštai medaus,agavų ar klevų sirupo;
  • 2 arb.šaukšteliai malto cinamono;
  • 1/2 arb.šaukštelio malto kardamono;
  • 1/2 arb.šaukštelio malto imbiero;
  • 1/2 arb.šaukštelio maltų gvazdikėlių;

Kokosų aliejų ir medų patirpiname ant silpnos ugnies. Anakardžius malame blenderiu, pilame ištirpintą kokosų aliejų ir medų/sirupą. Atšaldytoje kokosų pieno skardinėje pieno dalis turėtų būti sustingus. Ją dedame į kremo masę, beriame prieskonius. Jei masė labai tiršta ir sunkiai malasi, pilame šiek tiek skardinėje likusio kokosų vandens. Kai masė jau vientisa ir be gumulėlių, ją pilame ant torto pagrindo ir uždengtą tortuką laikome šaldiklyje apie 3-4 valandas. Sustingusį tortuką atsargiai išimame iš torto formos.

Papuošimui:

  • Apie 150g juodojo šokolado;
  • Tarkuotos apelsino žievelės;
  • Goji uogų.

Mažame dubenėlyje ištirpiname juodąjį šokoladą, pilame ant jau sustingusio tortuko, puošiame goji uogomis, tarkuota apelsino žievele. Tortą laikome šaldytuve.
Skanių Kalėdų!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *