Kiekvieną kart ragaudama natūralų pistacijų kremą apsilaižydavau pirštus. Na ir pagaliau susiruošiau su šiais riešutais paeksperimentuoti pati. Puikiai pavyko, labai rekomenduoju. Patiks ne tik riešutų mėgėjams, bet ir patiems tikriausiems smaližiams. O ir pagaminamas labai greitai, tereikia iš vakaro užmerkti migdolų riešutus. Tiems, kas nevalgo gyvulinių produktų, rekomenduoju naudoti kokosų kondensuotą pieną, o želatiną keisti agaro milteliais arba tortą tiesiog šaldyti. Kokosų kondensuoto pieno galite įsigyti Maximoje arba internetinėje parduotuvėje Veggo  🙂

Maždaug 15 cm skersmens tortukui reikės:

PAGRINDAS

  • 1 stiklinė migdolų arba pistacijų (galima pamaišyti);

  • 1 stiklinė minkštų datulių be kauliukų (jei datulės kietesnės, galima jas pamirkyti karštame vandenyje);

  • valg. (su kaupu) šaukštas kokosų aliejaus;

  • žiupsnelis druskos.

KREMAS

  • 1 stiklinė lukštentų sūdytų pistacijų (jei naudojamos nesūdytos, papildomai dėti žiupsnį druskos);

  • 1 skardinė kokosų pieno;

  • 1 skardinė kondensuoto kokosų pieno (galima kondensuoto pieno nedėti. Šiuo atvėju saldinimui rekomenduočiau kelis šaukštus agavų sirupo);

  • 1 valg. šaukštas želatinos (galima stingdinti ir agaru).

 

Nekeptas Pistacijų Kremo Tortas

 

 

Kokosų aliejų ištirpiname ir sumalame su migdolais ir datulėmis. Malame, kol masė taps lipni ir nebeliks didelių migdolų gabaliukų. Drėgnomis rankomis išklojame torto skardą ir dedame į kamerą, kol gaminsime kremą.

Želatiną išbrinkiname vandenyje. Vandens reikia ne daug, apie trečdalį stiklinės. Želatinos granulės turi sugerti vandenį. Tada į maisto smulkintuvą dedame kokosų ir kondensuotą pieną, pistacijas. Visus kremo ingredientus sumalame iki vientisos masės be gumulėlių. Išbrinkusią želatiną ištirpiname ant silpnos ugnies, jokiu būdu neužverdame. Ją gerai įmaišome į kremo masę ir viską pilame ant torto pagrindo. Laikome šaldytuve, kol sustings.

Skanaus!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

4 thoughts on “Nekeptas Pistacijų Kremo Tortas su Kokosu

    1. Sveiki. Rekomenduočiau kuo galingesnį, su ledo malimo funkcija. Pati naudoju STOLLAR BBL910, bet tikrai užtektų ir mažiau galingo. Svarbu, kad būtų galima kietą maistą malti, ne tik kokteilius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *