Nekepti bei RAW desertaiTagged , , , ,

Nekeptas Mėlynių Tortas su Kokosu ir Anakardžių Riešutais

Gimtadienis be torto – ne gimtadienis, o jei tas tortas dar ir nekeptas, pilnutėlis uogų, bei kokoso pieno ir anakardžių  kremo??? Primena visų gerai žinomus sūrio pyragus (Cheesecake), tik šis gražuolis yra be sūrio, be kiaušinių, be laktozės ir, jei tik pageidaujate, be cukraus! Šiltuoju metų laiku nekepti, gaivūs uogų tortai tikrai turėtų tapti kiekvieno šventinio stalo papuošimu. Jie lengvi, skanūs, maistingi ir puikiai papuoš šventę savo ryškiomis spalvomis 🙂 Šis nekeptas mėlynių tortas yra lengvai pagaminamas, tereikia išsirinkti torto gaminimo būdą. Jei norite RAW torčiuko, želatinos teks atsisakyti ir tada tortą reiktų šaldyti. Taip pat galima bandyti masę stingdyti agaro milteliais – vegetariška želatinos alternatyva. Rytas Labas visgi rinkosi tradicinę želatiną, ir eksperimentus be jos pasiliko kitam kartui 🙂 Taigi, jei kompanija didelė, Jums puikiai pasitarnaus 28cm skersmens apvali skarda ir šie ingridientai:

Torto pagrindas:

  • 20 minkštų datulių;
  • Puodelio (~230g) mirkytų migdolų riešutų;
  • 1 valg. šaukšto 100% kakavos.

Mėlynių kremas:

  • Litro šaldytų arba šviežių mėlynių;
  • 2 skardinių kokosų pieno (pernakt laikyto šaldytuve);
  • 200g mirkytų anakardžių riešutų;
  • 3 valg. šaukštų želatinos;
  • Stevios saldiklio, agavų ar klevų sirupo arba baltojo šokolado saldumui (pagal poreikį). Aš rinkausi ekologišką baltojo šokolado kremą (250g) – spalva ir tekstūra labai tiko, o ir skonis gavosi super geras 🙂

 

Raw pyrago gaminimasNekeptas mėlynių tortas - gaminimas

Gaminimo eiga:

Jei datules naudojate kietas, prieš gaminant torto pagrindą, jas mirkykite verdančiame vandenyje apie valandą. Tada gerai blenderiu sutrinkite kartu su migdolų riešutais ir kakava. Mase išklokite tortinės pagrindą ir dėkite į šaldytuvą stovėti, kol gaminsite kreminę masę.

Želatiną užpilkite maždaug 200 ml šalto vandens arba obuolių sulčių, išmaišykite ir palikite išbringti. Atšaldytą kokosų pieną atskirtite nuo kokosų vandens, naudosime tik sustingusią baltają (kokosų pieno) dalį. Ją, kartu su uogomis ir anakardžių riešutais, trinsime blenderiu iki ypač vientisos masės. Masę saldiname pagal poreikį. Jei nusprendėte naudoti baltąjį šokoladą, kremo pirkti nebūtina, galima naudoti tiesiog ištirpintą šokoladą. Kai kreminė torto masė jau paruošta, ant silpnos ugnies, maišydami, ištirpdome želatiną. Jokiu būdu neleiskite želatinai užvirti, tada ji nebeatliks savo paskirties sustingdinti tortą 🙂 Šildant po truputį, želatina turėtų ištirpti pati net nesušilusi, todėl ją iškart bus galima pilti į torto krema, tuo pat metu viską maišant. Kai visi ingridientai jau vienoje vietoje ir gerai išmaišyti, violetinį kremą pilame ant torto pagrindo, tortinę uždengiame ir paliekame šaldytuve stingti. Procesas neužtruks ir po poros valandų jau galėsite tortą puošti pasirinktomis uogomis, mėtų lapeliais, šokoladu, kokoso drožlėmis ar kuo tik sugalvosite 🙂

 

Raw blueberry cheesecake

Skanių, sveikų ir spalvotų švenčių!

 

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *