Labas, vasarėle! Nesibaigiančios saulėtos dienos ir daug progų švęsti – geriausias laikas nekeptų, vasariškų tortų gamybai. Šiandien rytas labas bloge pasipuikuos lengvai pagaminamas, gaivus, jogurtinis tortas su šilauogėmis, kuris tikrai nereikalaus daug Jūsų pastangų, o rezultatas vasariškai nustebins. Šios savaitės atradimas – turkiškas natūralus jogurtas. Niekada nebuvau atkreipusi į jį dėmesio, bet pasirodo, kad jis yra riebesnė graikiško jogurto atmaina. O ir parduodamas dideliais kiekias, todėl puikiai tinka desertų gamybai. Ieškokite prekybos centruose prie pieno gaminių. Kad gamyba vyktų sklandžiai, reikės truputį pasiruošti iš anksto, o visi kiti gamybos reikaliukai užtruks vos gerą pusvalandį. Žinoma, be galingo maisto maišytuvo šįkart vėl neapsieisite, nebent nuspręsite torto pagrindą pakeisti į ką nors kepto, ar jo išvis atsisakysite. Taigi, griebkite ~400g mėgstamų uogų ir pirmyn į virtuvę 😊

Pagrindas :

(24 cm skersmens tortinė)

  • 16 minkštų datulių (be kauliukų);
  • Stiklinė bent 12 val. mirkytų migdolų riešutų;
  • Plytelė juodojo šokolado;
  • Valg. šaukštas kokoso aliejaus (netirpinto);
  • 4 valg. šaukštai kokoso drožlių.

Jogurtinis kremas:

  • 1kg turkiško arba graikiško jogurto;
  • ~400g šilauogių ar kitų mėgstamų uogų (tinka šaldytos);
  • 4 šaukštai klevų ar agavų sirupo;
  • Stiklinė bent 6 val. mirkytų anakardžių riešutų;
  • 2 valg. šaukštai želatinos stingdinimui.

 

Nekeptas jogurtinis tortas su uogomis

Jei pagrindo ir kremo gaminimui naudosite tą patį maišytuvą, pirmiausia pasigaminkite kremą. Šiuo atvėju maišytuvą bus lengviau praplauti prieš naudojant jį vėl. Želatiną užpilame vandeniu ar obuolių sultimis ir paliekame bringti. Tuo tarpu visus likusius kremo ingridientus sumalame iki vientisos, kreminės masės. Paruoštą kremą perpilame į kitą indą, perskalaujame maišytuvą ir imamės pagrindo gamybos.

Į maišytuvą pilame ištirpintą šokoladą ir kokoso aliejų, po truputį dedame datules, migdolų riešutus. Pagrindo masė turėtų gautis ne per skysta, todėl tirštiname ją įmaišydami kokoso drožles. Kai jau turime lipnios tekstūros masę, ja klojame tortinės pagrindą, šiek tiek užriesdami kraštus. Torto formą dedame į šaldiklį keliolikai minučių. Patarimas: jei turite tik kietas datules, išimkite kauliukus ir užmerkite verdančiame vandenyje bent 15-ai minučių. Taip jas suminkštinsite ir bus lengviau sumalti.

Taigi, telieka ant silpnos ugnies ištirpinti želatiną ir gerai įmaišyti ją į jogurtinį uogų kremą. Tada traukiame tortinę iš kameros, pagrindą užpilame kremine mase ir tortuką paliekame stingti šaldytuve porai valandų arba, geriausia, per naktį.

Puoškite uogomis, šokoladu ir kitais skanumynais. Enjoy!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *