Daržovės puikiai tinka gaminant saldumynus, o vienas skaniausių cukinijos ruošimo būdų, be abejo, yra šokoladinis pyragas. Šis – paprastai ir greitai paruošiams, tačiau be giuteino ir su paprastai pyragams nebūdinga ląsteliena.

Jums reikės:

  • Vienos stiklinės speltos miltų (šviesių);
  • Trečdalio stiklinės natūralios 100% kakavos;
  • Dviejų valg. šaukštų pupmedžio miltelių (nebūtina);
  • Arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
  • Žiūpsnelio jūros druskos;
  • Pusę stiklinės kokosų aliejaus;
  • Pusę stiklinės rudojo cukraus;
  • Dviejų kiaušinių;
  • 250g tarkuotų cukinijų;
  • 100g juodojo šokolado.

Pirmiausia kiaušinius gerai išplakame su cukrumi, įmaišome ištirpintą kokoso aliejų, smulkiai sukapotą šokoladą bei tarkuotą cukiniją. Speltos miltus, kakavą, druską, pupmedžio ir kepimo miltelius išmaišome atskirame inde ir galiausiai viską maišome į vientisą vidutinio tirštumo tešlą. Tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame apie 50min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

P.S. Pyragas labai skanus ir šaltas! O virtuvėje turint galingesnį blenderį, cukiniją labai rekomenduoju ne tarkuoti, o sutrinti. Tada pyrago masė pasidaro ypač puri ir vientisa.

 

Skanaus 🙂

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *