Kai dienos ilgėja, o orai šiltėja, rytais šiltas košes galima keisti vėsiais, lengvais ir energizuojančiais pusryčiais. Šiandien bendradarbiaujam su Dobele Lietuva ir gaminam lengvai paruošiamus pusryčius tik iš penkių ingredientų, iš kurių vienas – Dobele pilno grūdo avižiniai dribsniai. Pristatau du „Aviža“ + 4 rytinius receptus ir tikiuosi, kad juos greitai pamėgsite!

Čija sėklų pusryčiai - kokteilis

Pirmasis – mano labai mėgstamas avižinis – bananinis pudingas. Net neabejoju, kad tokį skanėstą drąsiai galėsite patiekti tiek vaikams, tiek suaugusiems. Sudėtyje nėra gyvūlinių baltymų, todėl tiks net išrankiausiems.

2-3 porcijoms reikės:

  • 200g Dobele avižinių dribsnių;

  • 300-350ml augalinio pieno (naudojau migdolų);

  • 1 banano;

  • 1 valg. šaukšto čija sėklų;

  • sauja mėgstamų uogų (naudojau šilauoges).

Dribsius sumaišome su čija sėklomis. Bananą išplakame piene. Kai jau turime bananinį pieną, juo užpilame dribsius su čija ir karts nuo karto gerai pamaišome. Į dribsnių masę įmaišome ir uogas. Porcijomis skirstyti galima dribsniams truputį pabrinkus, arba, geriausia, ryte. Per naktį būsimus pusryčius laikome šaldytuve, o ryte ištraukiame maždaug 15-20 min prieš valgį. Dribsniai turėtų būti pilnai išbrinkę. Jeigu masė atrodo skystoka – ryte, prieš valgydami, įmaišykite dar šaukštą-du dribsnių. Skanaus!

Antrasis receptas – pieno produktų, o, ypač, varškės megėjams. Man šis primena rytinį baltyminį „kokteilį“, kuriuo pasikrausite energijos visam rytui. Vėlgi, ingredientai tik penki, iš kurių vienas – Dobele aviža.

2 porcijoms reikės:

  • 100g Dobele avižinių dribsnių;

  • 200 ml augalinio ar paprasto pieno (tinka ir vanduo);

  • 200g tiršto graikiško jogurto;

  • 200g varškės;

  • 100ml uogų tyrės (tinka tiek šviežios, tiek šaldytos).

Dribsius užpilame pienu, pamaišome ir paliekame bringti. Jogurtą, varškę ir uogas blenderiuojame iki vientisos masės. Viską dedame į šaldytuvą ir paliekame pernakt. Ryte tereikia viską susluoksniuoti į permatomas taures ar stiklines. Jei skubate, pieną galima truputį pašildyti, tada dribsniai išbrings truputį greičiau.

Skanių eksperimentų su Dobele Lietuva!

 

 

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *