Tiesiog dievinu visokių tipų užtepėlės – vegetariškas, paštetus, humusus ir t.t. Žiemos vidury, kai rudens gėrybės dar nepasibaigę, labai apsidžiaugiau išbandžiusi būtent šį raw užtepėlės receptą. Dar vienas greitas būdas panaudoti moliūgą. Ši užtepėlė – žaliavalgiška, nes yra pagaminta iš visiškai neapdirbtų, gyvų produktų. Drąsiai skanaukite be jokio sąžinės graužimo! Jei Jūsų kokteilinė ar trintuvė nėra ypač galinga, moliūgą galima šiek tiek apvirti, kad suminkštėtų. Moliūgą naudojau sviestinį, tačiau puikiai tiks ir kitos rūšys.

Reikės:

  • 2 stiklinės kubeliais supjaustytų moliūgų;
  • 1 stiklinė 2-3 val. mirkytų anakardžių riešutų;
  • pusė stiklinės vandens;
  • 3 šaukštai citrinos sulčių;
  • česnako, Himalajų druskos, juodųjų pipirų, ciberžolės (po pusę arbatinio šaukštelio arba daugiau, pagal skonį).

Į maisto maišytuvą pilame vandenį, citrinos sultis, anakardžius ir pradedame trinti. Po truputį dedame moliūgą ir prieskonius. Viską sumalame iki vientisos, tirštos tyrės. Labai skanu su kukurūzų trapučiais ir salotos lapu. Galima tepti ant moliūgų gabaliukų ar kitų griežinėliais supjaustytų daržovių. Skanių eksperimentų!

 

Raw moliūgų užtepėlė

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *