Kepti baklažanai su pievagrybiais tikrai gali būti greitas ir sveikas garnyras prie omleto. Super skanu ir su paskrudinta duona!
REIKĖS:
-
Baklažano;
-
150g pievagrybių;
-
Druskos, pipirų;
-
Alyvuogių aliejaus, ghi sviesto;
-
Česnako (nebūtina).
GAMYBA:
-
Orkaitę įkaitiname iki 190°C. Skardą išklojame kepimo popieriumi. Baklažaną supjaustome mažais kubeliais, suberiame ant kepimo popieriaus ir apibarstome druska. Paliekame, kad baklažanai išskirtų vandenį;
-
Nulupame ir susmulkiname pievagrybius, česnaką. Tada baklažanus, paspausdami, nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Dedame į orkaitę 5min. Pievagrybius su česnaku 3-4min pakepiname ant šlakelio ghi sviesto keptuvėje;
-
Pakepintus pievagrybius ir česnaką įmaišome į baklažanus (jei yra skysčio, nusausiname popieriniu rankšluosčiu), pabarstome pipirais, kitais prieskoniais, užpilame šlakeliu alyvuogių aliejaus ir paliekame orkaitėje dar 5 min.