Pagrindinis meniuTagged , , , ,

Bolivinės Balandos ir Moliūgo Karštos Salotos

Salotos yra vienas bene mėgstamiausių mano patiekalų, ypač šiltuoju metų laiku. Kadangi ruduo jau įsibėgėjo, pietums ar vakarienei dažniausiai norisi šilto maisto, todėl nusprendžiau išbandyti senai galvoje ‘besisukantį’ karštų salotų su bolivinės balandos kruopomis receptą. Tada šaldytuve radau ir sviestinį moliūgą. Taip taip, sviestinį. Šie moliūgai mano mėgstamiausi vien dėl nuostabaus skonio ir lengvo paruošimo. Užtrukau neilgai, o bolivinės balandos ir moliūgo salotos gavosi tikrai puikios. Labai patiks tiems, kurie nori itin maistingo, šildančio, bet lengvo patiekalo.
Dviems – trims porcijoms reikės:
  •  Stiklinės bolivinės balandos kruopų (aš naudojau baltų ir raudonų miksą, bet tinka bet kurios);
  •  Pusės sviestinio moliūgo;
  • Raudonosios saldžios paprikos;
  • Česnako skiltelės;
  • Kokoso aliejaus kepimui;
  • Mėgstamų prieskonių (druska, juodieji pipirai,bazilikas ir t.t.). 
Moliūgo pusę kepam iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 – 20min. Kol moliūgas kepa, susmulkintą česnaką ir papriką pakepinam kartu su šaukštu kokoso aliejaus. Atskirame puode užverdame dvi stiklines vandens ir bolivinės balandos kruopas verdame apie 15 min ant silpnos ugnies, kol pilnai išbrinks. Moliūgui pakepus jį ištraukiame iš orkaitės ir atvėsiname. Tada nulupame žievę ir susmulkiname didesniais kubeliais. Susmulkintą moliūgą dedame į keptuvę, kur lengvai troškinami česnakas ir paprika. Išvirtas kruopas gardiname žiupsniu druskos ir taip pat pilame į keptuvę. Viską maišome ir skaniname dar šaukštu kokoso aliejaus, juodaisiais pipirais, kalendra, ciberžole, baziliku. Tiekiame su žalia rukola, špinatais ar salotomis.
Skanaus!

P.S. Sviestinis moliūgas labai skanu ir kaip garnyras prie mėgstamo patiekalo. Tereikia, perpjovus pusiau, moliūgą šiek tiek ilgiau pakepti orkaitėje, kol suminkštės, bei pagardinti mėgstamais prieskoniais. Tada tiesiog kabinkite su šaukštu ir patiekite. Nustebsite, kaip lengvai moliūgo masė atsiskiria nuo žievės 🙂

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *