Pagrindinis meniuTagged , , , ,

Karšti Sumuštiniai su Špinatais ir Pomidorais

Karšti sumuštiniai man visada primena vaikystę ir keliones. Kai vakarą prieš kelionę su mama kepdavom daug daug sumuštinių, kurie pasibaigdavo kelionės pirmai dienai net neįpusėjus. Dabar sumuštinius kepu, kai tik turiu laiko ir naują recepto idėją. Supratau, kad tai nebūtinai turi būti nesveikas maistas. Tereikia pasirinkti tinkamą duoną ir nepamiršti sumuštinių gardinti daržovėmis. Šiame recepte naudoju kiaušinius ir Džiugo sūrį, kurį labai mėgstu, tačiau jį, norint, visada galima pakeisti augaline sūrio alternatyva, pvz. tofu sūriu.

Sumuštiniams pagaminti reikės:

  • Pilno grūdo, becukrės, bemielės duonos (arba tokios, kokią mėgstate 🙂 );
  • Susmulkintų špinatų lapų;
  • Mažų, vyšninių pomidoriukų;
  • Kiaušinio;
  • Tarkuoto Džiugo arba kito kietojo sūrio;
  • Mėgstamų prieskonių (druska, pipirai, bazilikas);
  • Pomidorų pastos.

Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Skardą išklojame kepimo popieriumi. Maišom smulkintus špinatus su, į keturias dalis supjaustytais, pomidorais, kiaušiniu ir prieskoniais. Ant mėgstamos duonos dedam šiek tiek pomidorų padažo ir tepam špinatų mišinį. Barstom sūrį ir kepam įkaitintoje orkaitėje ~10min.

Skanaus!

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *