MeniuTagged , ,

Naminė Shakshuka

Shaksuka yra nuostabus vėlyvų savaitgalio pusryčių pasirinkimas. O nuostabus – nes yra ne tik skanus, bet ir naudingas sveikatai patiekalas su daug daržovių ir baltymų. Puikiai tinka ir KETO mitybos šalininkams.

 

Vienai keptuvei užpildyti reikės (2-3 porcijos):

  • 4 – 5 kiaušinių;

  • 3 didelių sunokusių pomidorų;

  • Didelės geltonosios paprikos;

  • Svogūno;

  • Poros skiltelių česnako;

  • Po pusę arbatinio šaukštelio druskos, pipirų.

  • Arbatinio šaukštelio maltos saldžiosios paprikos prieskonių;

  • Ghi sviesto arba alyvuogių aliejaus kepimui;

  • Fetos sūrio, šviežių petražolių ar kitų žalėsių serviravimui;

 

Gaminimas:

  • Orkaitę įkaitiname iki 190°C;

  • Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu, palaikome apie 1min, tada nupilame šaltu vandeniu. Nulupame odeles ir susmulkiname;

  • Mažais kubeliais supjaustome papriką, svogūną, susmulkiname česnaką;

  • Įkaitiname keptuvę, išlydome šaukštelį ghi sviesto, dedame svogūnus ir maišydami kepame apie 2 minutes ant truputį didesnės, nei vidutinės ugnies;

  • Dedame papriką ir česnaką, kepame dar apie 2 minutes;

  • Beriame druską, pipirus, maltos paprikos miltelius, pamaišome;

  • Dedame pomidorus (be pjaustant išbėgusio skysčio). Maišant viską kepiname dar geras 5 minutes ant vidutinės ugnies. Jei iš pomidorų išsiskyrė daug skysčio, ant silpnos ugnies paliekame kepti dar kelias minutes, kad skystis išgaruotų;

  • Tuomet keptuvėje, tarp daržovių, šaukštu, darome skyles kiaušiniams įmušti. Atsargiai įmušame kiaušinius ir keptuvę dedame į įkaitintą orkaitę 7 minutėms;

  • Orkaitėje viskas turėtų kepti tol, kol kiaušinio baltymas pasidarys baltos spalvos. Jei trynį mėgstate kietesnį, tuomet dar kelias minutes palaikykite orkaitėje. Visas kepimas orkaitėje turėtų užtrukti ne daugiau 10 minučių;

  • Serviruojam pagardindami feta suriu ir žolelėmis, šviežiomis salotomis.

P.S. Shakshuka galima pabaigti kepti ir keptuvėje ant plytelės. Įmušus kiaušinius reiktų palikti viską kepti ant vidutinės ugnies, kol kiaušinių baltymai pasidarys baltos spalvos.

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *