Šie blyneliai – lengvas būdas sunaudoti sezonines gerybes ir į mitybos racioną įtraukti daugiau daržovių. Puikus pietų ar vakarienės pasirinkimas, ar net užkandis.
Keturioms porcijoms blynelių reikės:
-
250g tarkuotos cukinijos;
-
250g tarkuotų morkų;
-
125g susmulkinto svogūno;
-
150g miltų. Galima naudoti dviejų rušių miltus per pusę (pvz spelta ir avižinius miltus);
-
2 kiaušinių;
-
1 arbatinio šaukštelio druskos;
-
5 abatinio šaukštelio juodųjų, maltų pipirų;
-
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių (nebūtina);
-
Ghi sviesto ar kokoso aliejaus kepimui;
-
Šviežių petražolių ir natūralaus jogurto serviravimui.
Gamyba:
-
Tarkuotas cukinijas suberiame į sietelį, apiberiame druska ir paliekame pastovėti 10min. Druska padės nuvarvėti vandens pertekliui;
-
Morkas, svogūną, kiaušinius ir miltus labai gerai išmaišome, suberiame pipirus ir kepimo miltelius. Suberiame cukiniją ir viską išmaišome iki vientisos masės;
-
Įkaitiname keptuvę iki truputį didesnės nei vidutinės temperatūros. Dedame šaukštelį ghi sviesto ar kokoso aliejaus (galima abiejų po truputį) ir šaukštu keptuvėje formuojame blynelius;
-
Kepame kiekvieną pusę po 3-4 minutes, kol gražiai apskrus.
-
Patiekti iš karto. Padažui puikiai tinka natūralus jogurtas su šviežiomis petražolėmis.