MeniuTagged , , ,

Cukinijų ir Morkų Blyneliai

Šie blyneliai – lengvas būdas sunaudoti sezonines gerybes ir į mitybos racioną įtraukti daugiau daržovių. Puikus pietų ar vakarienės pasirinkimas, ar net užkandis.

Keturioms porcijoms blynelių reikės:

  • 250g tarkuotos cukinijos;

  • 250g tarkuotų morkų;

  • 125g susmulkinto svogūno;

  • 150g miltų. Galima naudoti dviejų rušių miltus per pusę (pvz spelta ir avižinius miltus);

  • 2 kiaušinių;

  • 1 arbatinio šaukštelio druskos;

  • 5 abatinio šaukštelio juodųjų, maltų pipirų;

  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių (nebūtina);

  • Ghi sviesto ar kokoso aliejaus kepimui;

  • Šviežių petražolių ir natūralaus jogurto serviravimui.

Gamyba:

  • Tarkuotas cukinijas suberiame į sietelį, apiberiame druska ir paliekame pastovėti 10min. Druska padės nuvarvėti vandens pertekliui;

  • Morkas, svogūną, kiaušinius ir miltus labai gerai išmaišome, suberiame pipirus ir kepimo miltelius. Suberiame cukiniją ir viską išmaišome iki vientisos masės;

  • Įkaitiname keptuvę iki truputį didesnės nei vidutinės temperatūros. Dedame šaukštelį ghi sviesto ar kokoso aliejaus (galima abiejų po truputį) ir šaukštu keptuvėje formuojame blynelius;

  • Kepame kiekvieną pusę po 3-4 minutes, kol gražiai apskrus.

  • Patiekti iš karto. Padažui puikiai tinka natūralus jogurtas su šviežiomis petražolėmis.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *